Кременчук розробляє проект для сміттєпереробного заводу

Опубликованно: 21 января 2010 Рубрика: Район
6015 0 0 Размер шрифта: Добавить в закладки:

Державний німецький банк Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KFW) виділив Кременчуку 100 тис. євро для проектування сміттєпереробного завода. Як заявив журналістам віце-мер Кременчука Микола Порицький, проектування триватиме 2-3 місяці, а будівництво заводу планують почати у вересні цього року. Проектом, зокрема, передбачено буріння свердловин на полігоні побутових відходів з метою вимірювання концентрації газу (роботи проводитиме Haase Energietechnik AG).«Якщо депутати міськради підуть на створення спільного підприємства з німецькою фірмою ХААЗЕ, яка продовжить роботи щодо санації звалища і збудує сміттєпереробний завод, то у вересні почнемо будівництво» - сказав Порицький.


За його словами, на сесію міськради в лютому-березні винесуть питання по інвесторах. Зокрема, планується, що контрольний пакет залишиться за міською радою (51%), а інша половина акцій буде у інвестора.

Німецька Haase Energietechnik AG 24 вересня 2009 року запустила установку з виробництва електроенергії з біогазу потужністю 500 квт-ч в Кременчуці. У 2010 році компанія має намір пробурити 5 свердловин, а також побудувати завод, який дозволить утилізувати сміття, отримуючи при цьому біогаз і електроенергію.  Орієнтовна вартість проекту - 30 млн. євро, при цьому частина необхідної суми буде привернута за рахунок продажу Україною квот на викиди по лінії Кіотського протоколу.  Новий завод з переробки сміття матиме потужність 200 тис. тонн відходів на рік. Процес переробки являє собою поетапне розділення відходів: спочатку видаляють залізо, сміття подрібнюють і відправляють до ферментатора для проведення 2-ступінчастого анаеробного процесу для отримання побутового газу.

За матеріалами РБК-Україна, Українські новини, Новини Полтавщини.


ЧТ, 25 апреля 2024, 20:13 Курс НБУ: USD , EUR , RUR